De Voordelen van stoppen met roken, is dat een vraag of een statement. Want zijn er eigenlijk wel nadelen aan het stoppen met roken?

Het grootste voordeel aan het stoppen met roken is dat de persoon in kwestie een gezonder leven gaat leiden, alleen al door die rokende peuken op te geven. Studies tonen aan dat mensen die stoppen met roken dertig procent gezonder worden in de komende 5 jaar. Een daarnaast hun leven verlengd wordt met nog eens vijf tot tien jaar als men stop voor zijn veertigste.

Dus zijn er voordelen te behalen uit het stoppen met roken, absoluut.

Een gemiddelde roker verbruikt een €3.000 per jaar aan rook gerij om zijn verslaving in bedwang te houden. De gemiddelde looptijd van een hypotheek is 30 jaar. Over een periode van dertig jaar kan dus 30 maal €3.000 is €90.000 bespaart worden. Dat is een leuke vakantiewoning aan de Cote d’ Azur.

De vraag alleen is; “is men bereid om de donderstokken aan de kant te zetten?” Roken schaadt de gezondheid en dat weet iedereen, de vraag blijft waarom 30 procent van de Nederlandse beroepsbevolking dan toch nog steeds naar het pakje rokerstakken snaait.

“Het is zo lekker” is vaak het antwoord. De genoegdoening na de maaltijd of na de seks van een heerlijke zware shag over de longen blijkt het waard te zijn om ongezond te leven.

Stoppen met roken is niet zo moeilijk en rokers krijgen veel complimenten van hun omgeving als ze eindelijk de serieuze beslissing hebben genomen. Niet op 1 januari stoppen en op 12 januari weer starten, en dat jaar na jaar. Dan neemt niemand je serieus. Maar gewoon midden in het jaar roepen; “Ik stop met roken.” Dan ben je pas een echte kanjer, en ook dan zul je lof van je omgeving ontvangen. Mensen die van je houden zullen je altijd ondersteunen in je beslissing.

Voordelen Stoppen Met Roken

Er zitten te veel voordelen aan stoppen met roken. Dus het is maar beter om die beslissing vandaag te nemen. En ja tijden zullen af en toe eens zwaar zijn. So what? Je weet dat je je beter gaat voelen, fitter en met meer lucht in de ochtend wakker wordt.

Stoppen met roken is goed voor uw bloeddruk en deze zal regelmatiger worden. Het stoppen helpt ook bij uw hart en bloedvaten, de kans op het dicht slippen van aderen wordt verminderd.

Herstel van longblaasjes begint al na één dag. Zo snel als de carbonaat monodioxide uw lichaam verlaten heeft zal de longactiviteit toenemen.

De nicotine dempt uw smaakpapillen, na een aantal dagen zult u merken dat uw smaak terugkeert en uw eten plotseling veel smakelijker is dan voorheen. Dit heeft ook invloed op uw geur.

Uw slaap zal dieper en rustiger verlopen, u zult zich ook meer uitgerust voelen in de ochtend. Uw fitheid neemt snel toe.

In drie maanden tijd zal uw longcapaciteit met ruim tien procent toenemen.

Teveel redenen om niet te stoppen met roken, Stoppen met roken levert alleen voordelen. Neem de proef op de soms vandaag, en volhard.