gevolgen stoppen met roken

Dat stoppen met roken een directe invloed heeft op de eigen gezondheid en de gezondheid van de mensen om de rokers heen, dat mag duidelijk zijn.

In de afgelopen decennia hebben Amerikaanse sigaretten productie bedrijven miljarden uitgekeerd aan claims gemaakt door langdurige gebruikers van hun producten. Bewezen is dat roken schadelijk is voor de gezondheid.
Maar wat zijn de werkelijke gevolgen voor iemand die na langdurig roker te zijn geweest geleidelijk of abrupt maar zeker definitief stopt met roken. Hoe reageert zijn lichaam op de hoeveelheid frisse lucht die nu genoten word?

Stoppen Met Sigaretten

Doctoren zijn het er nu nog steeds niet over eens of roken nu een verslaving is of een slechte gewoonte. Sommige studies laten duidelijk zien dat roken een verslavende werking op de gebruikers heeft. Andere studies tonen aan dat deze verslaving niet door de nicotine komt maar door de gewoonte van het in de hand hebben van een cigaret en het geleidelijk opgebruiken daarmee een behoefte aan wakkerend.
Stoppen met roken blijkt moeilijk genoeg te zijn, en heeft vooral met wilskracht te maken. Voldoende mensen om ons heen namen de beslissing om te stoppen en raakten vervolgens geen sigaret meer aan. Anderen hebben er blijkbaar meer moeite mee en grijpen vaak weer terug naar het genotsmiddel zo snel een stress niveau bereikt wordt of vanuit verveling.

Waarom Stoppen?

Stoppen met sigaren of sigaretten maakt niet allen de roker zelf gezonder maar ook zijn directe omgeving, daar secondaire rook net zo schadelijk kan zijn. We zijn met zijn allen veel minder gaan roken, en dat is ook maar goed zo. Echter er zijn nog vele landen waar dit niet zo is. Azië en China in het bijzonder waar roken nog steeds een vorm van status heeft en iedereen het doet.
Stoppen heeft een aantal voordelen. Het verlengt de levensverwachting als logische gevolg van schonere longen en minder kans op kanker. Verder is een groot voordeel de financiële voordelen die behaald kunnen worden.

Gevolgen Stoppen Met Roken

Het directe gevolg is een forse injectie in de portemonnee. Een persoon die een pakje sigaretten per dag wegpaft verbruikt 365 x €6,00 =  €2.190,00 per jaar. Echter de gemiddelde roker gebruikt 1,5 pakje per dag, daar ook sigaretten met anderen gedeeld worden. Dus stoppen met roken levert al snel een besparing op van € 3,000.00. Dat is een leuke vakantie met het hele gezin.
Het is mogelijk dat de eerste weken wat afkickverschijnselen zich voordoen. Een maag die een beetje van streek is. Een lichte hoofdpijn die opdoemt op verschillende tijden van de dag. En een diepe ochtendkuch die de nodige slijm meebrengt. Verder zouden zich geen andere lichamelijke klachten moeten kunnen voordoen.
Het beste gevolg is dat de persoon in kwestie meer lucht zal hebben, meer zuurstof dat de hersenen bereikt en daarmee zich fitter gaat voelen.
Er zijn nadelige gevolgen te noemen aan het stoppen met roken, buiten dat de persoon een beetje humeurig kan zijn. En of zich gaat toewijden aan een andere vorm van verslaving, snoepen bijvoorbeeld. Hiervoor dient men te waken.
Nadelige gevolgen aan stoppen met roken zijn er niet. Uw omgeving zal positief reageren, en u zult zich beter voelen.