Het gebruik van acupunctuur is een hele effectieve manier om personen te helpen bij het stoppen met roken.

Er zijn vele methodes om te stoppen met roken, hypnose is veel gebruik, positieve suggestie is een andere methode, en tegenwoordig wordt ook vaak acupunctuur toegepast als alternatieve geneeswijze om mensen van hun rook verslaving at te helpen.

Mensen die willen stoppen met roken, zijn vaak verslaafd voor een lange duur. Het breken van de gewoonte om elke keer maar weer een sigaret aan te steken is niet gemakkelijk. En de meeste rokers hebben zelf niet de kracht om dit te bewerkstelligen. Stoppen met roken vergt wilskracht, heel erg veel wilskracht, net als elke andere verslaving. Acupunctuur kan zeer effectief zijn bij het stop proces.

Wat Is Acupunctuur

Acupunctuur is een zeer oude Chinese geneeswijze, waar bij het lichaam en zijn energiebanen centraal staan. De energiebanen – ook wel meridianen genoemd – binnen het lichaam staan vrijwel allemaal met elkaar in verbinding en kunnen geblokkeerd raken. Acupunctuur zorgt voor een vrije energie verdeling van deze energiebanen. De naalden die op verschillende plekken in het lichaam gestoken worden, werken als sluizen om energie knooppunten weer met elkaar in contact te brengen en een betere doorstroming te laten plaatsvinden.

Acupunctuur kan pijn verlichten of doen verdwijnen, ziektes behandelen en zelfs genezen en het zorgt voor een betere algehele gezondheid.

Acupunctuur wordt gebruik op velerlei gebied gebruikt, onder andere bij afvallen en afslanken, rugklachten en menstruatiestoornis, migraine en overgangsklachten. Regelmatige gebruikers van acupunctuur zeggen allen baad te hebben bij de oude Chinese methode.

Hoe Helpt Acupunctuur Bij Stoppen Met Roken

De verslaving van het roken nestelt diep in de menselijke ziel, en zeker als men jaren en wellicht decennia lang heeft gerookt. Het doorbreken van de gewoonte is de belangrijkste eerste stap die genomen dient te worden. Na die eerste dagen zonder rokersgenot begint de periode van Cold Turkey, net als elke andere verslaving en zal daar niet aan toegegeven moeten worden. Wederom kan acupunctuur helpen bij het verlichten van deze symptomen en eventuele pijnen en ongemakken wegnemen.

Bij het stoppen van roken dient het dagelijks in de eerste paar weken toegediend te worden, zodat een optimaal resultaat behaald kan worden. Acupunctuur werk snel en is vrijwel pijnloos. Het lijkt eng met al die naalden in je lijf. Echter daar de drukpunten nauwkeurig gekozen worden, is er vrijwel geen pijn te voelen.

Het helpt dus bij het tegengaan van de nicotine en teer behoefte. En na een aantal sessies komt de persoon tot rust en zal veel minder of vrijwel geheel niet meer verlangen naar de sigaretten.

Deze oplossing om te stoppen is een fijne methode daar er direct resultaten zijn, en de persoon die de behandelingen ondergaat direct de resultaten kan meten en ondervinden. Een opgelucht gevoel na een sessie. Waarbij de zucht naar het genotmiddel geheel verdwenen is.

Het gebruik van de naalden is bij het stoppen van roken is voor veel mensen weggelegd. En is niet erg duur en de effecten zijn meteen voelbaar. De meeste mensen die acupunctuur behandelingen ondergaan hebben zijn erg tevreden met de resultaten.